Hola a tothom !!!
Torno a rependra escriure al blog, despres d'haber estat molt de temps sense fer-ho.
Espero tenir una continuitat i escriure almenys un cop per setmana i anar posant receptes del llibre de la Iaia Maria així com explicar-vos cosetas que faig de Patchwork i de Llanes (amb alguna foto inclosa)
lasdues receptes que publico avui per ordre alfabètic son :
BUNYOLS DE BACALLÀ
INGREDIENTS:
2 trossos de bacallà dessalat
1 ou
1 got de llet
200 gr. farina
8 gr. llevat en pols (1/2 sobre)
2 alls picats
julivert picat
oli de girasol
sal
Bullir el bacallà durant un minut. Deixem que es refredi una mica i l’esmicoleu, mirant de treure totes les espines.
En un morter picar all i julivert i afegir el bacallà, quan ho tinguem, ho piqueu tot junt. Incorporem l’ou i seguim picant. Ara incorporem la llet, la farina, el llevat i la sal (poqueta, que el bacallà ja en porta). Lligar-ho tot. Te que quedà una textura cremosa.
Escalfeu abundant oli de girasol en una paella. amb l’ajuda d’una cullera, anirem fregint els bunyols. Ha d’estar l’oli ben calent. Li aneu donant la volta. No han de quedar rodons. Amb una escumadora els treurem i els reservarem en un paper absorbent.
CABRIT AL FORN
INGREDIENTS:
Espatlles o cuixes de cabrit
Patates
Cebes
Tomaquets xerri
un got de vi blanc i vi especial
Pebra negre
Sal
Oli
Salpebrar el cabrit
Tallar les patates a rodanxes i freixir-les en una paella amb oli.
Al mateix temps en un altre paella anar freixint la seba a poc a poc, fins que
quedi ben pochadeta.
Freixir una miqueta tambe els tomaquets.
Possar en una bandeja de forn, primer la seba i a sobre les patates, salar-ho tot
una mica, al damunt possar el cabrit i els tomaquets (tambe saladets) per el
voltant i tirar per el damunt ben repartir el vi .
Escalfar el forn previament a 200o i posar-ho durant uns 30 minunts, depenent
del forn i de la mida del cabrit, anar mirant de quan en quan i tirar-hi suquet
per el damunt, perque no es resequi. Al final possar de 3 a 5 minuts, mes o
menys, el grill per que es torri una miqueta i servir seguidament.
Espero que us agradin aquestes receptes.
Fins aviat !!!!
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada