dissabte, 1 de maig del 2021

 Hola a tothom !!!

Torno a rependra escriure al blog, despres d'haber estat molt de temps sense fer-ho.

Espero tenir una continuitat i escriure almenys un cop per setmana i anar posant receptes del llibre de la Iaia Maria així com explicar-vos cosetas que faig de Patchwork i de Llanes (amb alguna foto inclosa)


lasdues receptes que publico avui per ordre alfabètic son :


BUNYOLS DE BACALLÀ


INGREDIENTS:

2 trossos de bacallà dessalat

1 ou

1 got de llet

200 gr. farina

8 gr. llevat en pols (1/2 sobre)

2 alls picats

julivert picat

oli de girasol

sal

Bullir el bacallà durant un minut. Deixem que es refredi una mica i l’esmicoleu, mirant de treure totes les espines.

En un morter picar all i julivert i afegir el bacallà, quan ho tinguem, ho piqueu tot junt. Incorporem l’ou i seguim picant. Ara incorporem la llet, la farina, el llevat i la sal (poqueta, que el bacallà ja en porta). Lligar-ho tot. Te que quedà una textura cremosa.

Escalfeu abundant oli de girasol en una paella. amb l’ajuda d’una cullera, anirem fregint els bunyols. Ha d’estar l’oli ben calent. Li aneu donant la volta. No han de quedar rodons. Amb una escumadora els treurem i els reservarem en un paper absorbent. 



CABRIT AL FORN

INGREDIENTS:

Espatlles o cuixes de cabrit Patates
Cebes
Tomaquets xerri

un got de vi blanc i vi especial Pebra negre
Sal
Oli

Salpebrar el cabrit
Tallar les patates a rodanxes i freixir-les en una paella amb oli.
Al mateix temps en un altre paella anar freixint la seba a poc a poc, fins que quedi ben pochadeta.
Freixir una miqueta tambe els tomaquets.
Possar en una bandeja de forn, primer la seba i a sobre les patates, salar-ho tot una mica, al damunt possar el cabrit i els tomaquets (tambe saladets) per el voltant i tirar per el damunt ben repartir el vi .
Escalfar el forn previament a 200o i posar-ho durant uns 30 minunts, depenent del forn i de la mida del cabrit, anar mirant de quan en quan i tirar-hi suquet per el damunt, perque no es resequi. Al final possar de 3 a 5 minuts, mes o menys, el grill per que es torri una miqueta i servir seguidament.



Espero que us agradin aquestes receptes.

Fins aviat !!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada