Bona tarde!!!
Avui publicaré dues receptes mes del llibre de l'Iaia Maria:
CALAMARS FARCITS
INGREDIENTS:
Calamars mitjanets (calcula 2 per persona)
Carn picada (mitad vedella i mitad porc)
Cebes
Tomaquets
Ou dur (opcional)
Vi blanc o especial
Farina
Oli
Brou de peix (si no estè brou pot ser aigua)
Pebre negre i sal
Pebrot choricero (opcional)
Picada (veure picada els “truquets” de l’ iaia)
Netejà als calamars ben nets i deixarlos sencers, reservan las potes i aletas per
al farciment.
En una cassola o paella, Enrossim la carn picada, incorporem la ceba trinxada
ben petita o ratllada, segons el gust. Afegir las potes i aletas talladas ben
petites. Remeneu-ho tot plegat i salpebreu. Paral.lelament, anirem preparant un
ou dur. Trinxeu l’ou dur i incorporeu-lo al farciment.
Ara, amb paciencia i una cullereta, anirem farcint els calamars un per un. Un
cop ple segelleu el calamar amb un escuradents.
Enfarinar els calamars i els fregirem en una paella amb abundant oli i reservar.
Farem un sofregi amb picada (veure salsas).
Incorporar els calamars al sofregit i afegir el brou, rectificar de sal i pebra. Deixar coure els calamars durant 30-35 minuts. Fins que estiguin ben cuits. Un cop acabada la cocció es millor deixar reposar el guisat un parell d’hores. Millor d’un dia per l’altre. Els escalfem al moment de servir.
CANALONS DE LA IAIA MARIA
Ingredients :
Plaques de canelons El Pavo
Oli
Sal i pebre
Coñac
Vi especial
Farina
Llet
Formatge parmegiano ratllat
Carn magra de porc
Carn de vedella
Pollastre
Fetges de pollastre
Tomàquets
Porros
Cebes
Pastanagas
Alls
Beixamel (veure salsas)
Posar oli amb una cassola i posar las carns a rustir amb uns grans d'all sensa pelar i quan las carns estiguin ben doradetas afeixir la pastanaga,el porro, la seba i el tomàquet a troçets, quan estigui una mica cuit, posar-hi coñac, posar a foc fort fins que es redueixi una mica el coñac i afeixir el vi, deixar amb el foc ben lent fins que s'acabi de coure tot,(donan voltes a las carns i remenan las verdures) salpebrar al gust de cadascú.
Un cop cuit, triturá las carns i afegeix totes les verdures i el suc passadas per el colador xino (reservar una mica de aquesta salsa, per posar després a sobre els canelons), fins que quedi una massa lligada.
Possar tota la massa amb una cassola i afeigir una mica de farina i llet, remená fins que quedi la massa ben lligada i deixar refredar.
Mentrestant possar les plaques de canelons, prèviament untades amb oli amb una olla amb aigua bullint i sal, un cop bullidas passar per aigua freda i estendra-las per rellenar.
Rellenar las plaques de canelons amb la massa i cargolar, posar-las amb una bandeja per el forn i preparar la bechamel.
Extendre la bechamel i posar per sobre del canelons uns tocs de la salsa que hem reservat i després espolvoretjar amb el formatge ratllat.
Encendre el forn un ratet abans, posar la bandeja dels canelons i quan ja estiguin ben calents posar el gratinador fins que estiguin ben doradets.
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada