diumenge, 24 de febrer del 2019

Bon dia ¡¡¡ He tingut el Blog oblidat molt de temps, pero ja torno a ser aqui, a partir d'ara espero anar publicant cada setmana 2/3 receptes mes, per ordre alfabetic, del llibre "Les Receptes de la Iaia Maria"




Avui en publico tres :

BRAÇ DE GITANO DE NATA


INGREDIENTS:
3 Ous sencers
3 Clares
100 grs. de sucre 100 grs. de farina Nata dolça

Sucre glacé

Es baten els 3 ous amb 75 grs. de sucre, fins que quedin ben lligats.
Incorporar la farina a poc a poc, preferible tamisada.
A part es munten les clares. A mig muntar s’hi afegeix 25 grs. de sucre.
Quan les clares están muntades afegir a la barreja dels ous, molt a poc a poc. Untar una safata de forn amb mantega. Es pot posar paper de forn untat.
Posar la barreja preparada en una màniga pastissera, amb una boquilla rodona d’un cm. aprox. de diàmetre.
Es fa un marc que resegueixi el perímetre de la safata i després s’omple aquest rectangle, fent línies diagonals amb la màniga.
Coure al forn (previament calentat) a foc mig, uns 10 minuts (segons forn).

Es pot farcir de xocolata o crema 





BRAÇ DE PATATA AMB TONYINA


INGREDIENTS:
1 Kg. de patates
100 grs.mantega
2 ous durs i 2 frescos
2/3 llaunes de Tonyina (segons mida) Olives farcides tallades per la meitat
Oli i sal
Pebrot vermell del piquillo de llauna Maionesa (veure salsas)
(La maionesa pot ser de pot)
Bullir amb sal les patates a trossos, xafar-les o pasarles per el xino, afegir la mantega , un rovell d’ou, dues clares a punt de neu i berrajar be
Extendre be les patates fen com un cuadrat, d’un dit de gruix i posar al mig, la tonyina, les olives partides per la meitat i els ous durs talladets , tot una mica barrejat amb maionesa ( no gaire)
Enrotllar les patates forman un braç ben compacte i posar maionesa per damunt (sence escatimar), adornar amb tires de pebrot vermell, ou dur o el que es vulgui.




BRANDADA DE BACALLA


INGREDIENTS:
10 cl de llet
2 grans d'all
1 patata
Llorer
Formatge ratllat (opcional)
Sal
VARIANTS:
- Es pot fer sense patata
- Es pot fer amb crema de de llet en lloc de llet
Rentar be el bacallà i comprobar que està ben dessalat.
En un cassó amb aigua i una fulla de llorer, escaldar durant 5 segons el bacallà.
Posar a escórrer.
En la mateixa aigua coure la patata a trossets.
Mentrestant, esmicolar el bacallà, sense pell ni espines.
En una paella amb l’oli, enrrossir el alls llaminats i retirar-los.
En un bol barrejar la patata i el bacallà, en aquest punt incorporar poc a poc, la llet calenta (o la crema de llet) i amb l’ajuda d’un mini-pimer l’anirem
integrant.
Quedarà una pasta enganxosa. A continuació hi anirem afegint l’oli poc a poc i
amb el mini-pimer ho emulsionarem tot plegat.
Ha de quedar una textura cremosa i untuosa. Rectificar si cal, de sal.
Ja podrem omplir cassoletes individuals amb la brandada.
Gratinar al forn ( si es vol, es pot escampar formatge ratllat per sobre)
També es por servir, sense gratinar.




Espero que us agradin!!!!

Tornare la propea setmana i a mes de receptes us afaigire alguna foto de les coses que he fet ultimament de Patchwork i també ara de llanes.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada