divendres, 14 d’abril del 2017

ja he tornat, ja que he tardat una setmana avui plublicaré dues receptes del llibre:

ARRÒS A LA CASSOLA

Ingredients:

Costella de porc
Salsitxes
Sípia
pebrot, ceba, tomaquet, alls
Gambes i Escamarlans
Musclos
Cloïsses o Rossellones
Arròs
Sogrefit ( fer un bon sofreigit amb, els alls, el pebrot, la ceba i el tomaquet
Vi blanc i conyac i mel de canya
Fumet de Peix
Julivert

Obrir amb una mica d’aigua els musclos i per separat les cloïsses (per si tinguesin terra).

Fregir la costella de porc, quan estigui una mica dauradeta afegir les salsitxes i després la sípia.  Mentrestant en una paella fregir molt poc les gambes i els escamarlans i reservar amb el seu suquet.

Fer el sofregit que en aquest cas tindrá pebrot i afegir el vi i el conyac i deixar evaporar, quan tot estigui ben lligat, afegir el arròs, donar unes voltes perque es dauri una mica, afegir el fumet i deixar coure a foc mitja durant aprox. 10 minuts, tirar-hi una cullaradeta de mel de canya, posar-hi les gambes i el seu suquet, els mulclos i les cloïsses, també amb el seu suquet i deixar acabar de coure uns 5 minuts mes,. (depenent del tipus d’arròs), ha de quedar una mica caldosset. Si es vol, adornar amb unes branquetes de julivert.




ARRÒS A LA CUBANA


INGREDIENTS:


Arròs  (150 grs. per persona)
Ous  ( un per persona)
1 plàtan per persona
Salsa de tomàquet  *
Sal i pebre
Oli d’oliva


Posar aigua a bullir amb sal, incorporar l’arròs i deixar coure.
Un cop cuit  reservar.
Tallar els alls llaminats i enrrossir-los en una paella amb un raig d’oli, afegir el arròs i saltejar lleugerament.
Pelar el plàtan, tallar-lo per la meitat longitudinalment i fregir-lo en una paella, amb  unes gotes d’oli calent. Donar-li la volta amb cura, perqué no es desfaci.
Fer l’ou ferrat (al gust de cuit).
Per servir, posar l’arròs en un motllo rodó o tassa, per presentar-lo.
Afegir la salsa de tomàquet per sobre i damunt el ou ferrat, adornar amb el plàtan

*SALSA DE TOMÀQUET

Tomàquets
Ceba
Un gotet de vi especial (la proporcio es 1/4 de malaga i 3/4 de moscatell)
Alls i julivert (al gust)
Pebre negre
Sal
Mel de canya o sucre


Ratllar la ceba i els tomàquets i tallar els alls molt petits
Enrrossir la ceba i els alls, afegir el vi i incorporar el tomàquet. Salpebrar i afegir la mel de canya o el sucre. Fer xup xup durant 10-15 minuts, si queda molt espesa afegir una mica de brou.
Un cop feta la salsa, si es vol que quedi ben fina, pasar-la per al xino



Fins la propera, Bona Setmana Santa ¡¡¡

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada