Fa mol temps que no escric res, pero aquest any un dels proposits que he fet es escriure mes sovint.
Avui us passo la recepte de la Sarsuela de Rap que he fet per aquestes Festes.
SARSUELA DE RAP
Medallons de rap
Gambes
Escamarlans
Calamars
Musclos
Almejas
Fumet de peix
Polpa de pebrot choricero
Ametlles, avellanes i pinyons
Alls i julivert
Una o dos guindilles (opcional) si es vol una mica picant
Conyac i vi blanc
Farina
Tomàquet
Cebes
En una caçola amb oli posar 2/3 alls sencers ( i si es vol picant, les guindilles) i deixar dorar una miqueta i treure , després ratllar i afegir la ceba, quan estigui doradeta, posar la picada d'ametlles, avellanes, all i julivert i deixar dorar, sense que es torri mol, que sinó amargueixa,afegir el conyac i deixar evaporar, afegiu els calamars i quan estiguin cuits afegir 2 o 3 cullerades de la polpa de pebrot choricero, seguidament afeigir el tomàquet i el vi blanc, quan estigui cuit, afeigir una mica de fument i deixar acabar de coure una mica mes.
A part haurem enfarinat i freixit el rap ( si el oli no ha quedat mol cremat, el podem fer servir per fer el sofregit que he dit abans) i ho reservem
Amb un altre paella saltejarem las gambes i els escamarlans i també els reservem.
En una cassoleta amb una mica d'aigua obrim els musclos i les almejes (guardeu al caldo per si el necessiteu).
Afegiu a la cassola del sofregit el rap, els musclos, les almejas, les gambes i els escamarlans. Efeigirem si es necessari mes fumet i deixem coure a foc lent durant 1/2 hora aprox.
Es millor fer- ho el mati, si es per menjar a la nit i el dia abans si es per menjar per dinar ( reposat es mes bo)
1/2 hora 3/4 abans de menjar poseu a calentar a foc mol lent, perquè s'acabi de fer.
Gambes
Escamarlans
Calamars
Musclos
Almejas
Fumet de peix
Polpa de pebrot choricero
Ametlles, avellanes i pinyons
Alls i julivert
Una o dos guindilles (opcional) si es vol una mica picant
Conyac i vi blanc
Farina
Tomàquet
Cebes
En una caçola amb oli posar 2/3 alls sencers ( i si es vol picant, les guindilles) i deixar dorar una miqueta i treure , després ratllar i afegir la ceba, quan estigui doradeta, posar la picada d'ametlles, avellanes, all i julivert i deixar dorar, sense que es torri mol, que sinó amargueixa,afegir el conyac i deixar evaporar, afegiu els calamars i quan estiguin cuits afegir 2 o 3 cullerades de la polpa de pebrot choricero, seguidament afeigir el tomàquet i el vi blanc, quan estigui cuit, afeigir una mica de fument i deixar acabar de coure una mica mes.
A part haurem enfarinat i freixit el rap ( si el oli no ha quedat mol cremat, el podem fer servir per fer el sofregit que he dit abans) i ho reservem
Amb un altre paella saltejarem las gambes i els escamarlans i també els reservem.
En una cassoleta amb una mica d'aigua obrim els musclos i les almejes (guardeu al caldo per si el necessiteu).
Afegiu a la cassola del sofregit el rap, els musclos, les almejas, les gambes i els escamarlans. Efeigirem si es necessari mes fumet i deixem coure a foc lent durant 1/2 hora aprox.
Es millor fer- ho el mati, si es per menjar a la nit i el dia abans si es per menjar per dinar ( reposat es mes bo)
1/2 hora 3/4 abans de menjar poseu a calentar a foc mol lent, perquè s'acabi de fer.
FUMET DE PEIX
Cap i troços del rap
Peix de roca( varios peixos)
Crancs
Cebes
Tomàquet
Alls
Porro
Amb una olla sofregir els alls, la ceba, el porro i el tomàquet i després posar tot el peix, donar unes voltes i afeigir aigua, deixar bullir 1/2 hora i passar tot per el colador chino.
El fumet el podeu fer quan vulgueu i quan estigui fred el congeleu ( podeu congelar-lo en 2 o tres recipients, depenen de la quantitat que haureu fet i així en teniu per quan el necessiteu.
Peix de roca( varios peixos)
Crancs
Cebes
Tomàquet
Alls
Porro
Amb una olla sofregir els alls, la ceba, el porro i el tomàquet i després posar tot el peix, donar unes voltes i afeigir aigua, deixar bullir 1/2 hora i passar tot per el colador chino.
El fumet el podeu fer quan vulgueu i quan estigui fred el congeleu ( podeu congelar-lo en 2 o tres recipients, depenen de la quantitat que haureu fet i així en teniu per quan el necessiteu.
Espero que si la feu disfruteu mol, la veritat es que queda mol bona
¡¡¡¡Bon Profit¡¡¡
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada