Ja ha passat el temps dels calçots, però jo us passo la recepte de la salsa ja que també serveix per fer el xató i també per posar a les carns i els peixos (com rap amb romesco, carn a la brasa, etc...)
Ingredients per 12 persones:
15 peses per persona ( 6 avellanes i 9 ametlles torrades i pelades )
4 tomàquets vermells
1 cap d'alls
3 nyores
1 litre d'oli
1 vas de vinagre
1 manat de julivert
1 pot de tomàquet natural ( com per exemple Fruco)
sal al gust i si es vol una mica picant si pot posar un bitxo
Els tomàquets sense pelar i el cap d'alls s'escaliben, després es pelen.
S'escalden les nyores per poder treure tota la polpa (la pell es tira)
A part del cap d'alls es pica un gra d'all cru, junt amb el manat de julivert
Un cop tot preparat es va barrejant en una batedora poc a poc, per poder rectificar de vinagre o sal
Te que quedar bastat espessa
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada